De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamRob Kamphues
Volledige naamRobertus George (Rob) Kamphues
Geboren16 september 1960
TrefwoordenCabaret

Biografie

Rob Kamphues (1960) is een Nederlandse cabaretier en televisiepresentator. In 1986 zat hij in de finales van het Leids Cabaret Festival en in 1987 stond hij met de cabaretformatie De Types (samen met Hans Riemens) op de planken en in 1995 verscheen het programma Pikkie Noga's van hem. In 1989 zat hij samen met Hans Riemens in het panel van het satirische radioprogramma Binnenlandse zaken.

In 1997 verschijnt het soloprogramma Een Kale Vlakte en in 1999 staat hij met het programma De Hernia van Atlas in het theater. In 2000 komt hij met het theaterprogramma Tijd Zat. Ook was hij de inspreker van het nieuws in het programma Kopspijkers.

Theater/Dans

Jarenlang is Rob Kamphues lid van het cabarettrio De Types. Zie een overzicht van deze voorstellingen. Bekendheid kreeg hij als één van de cabaretiers die te zien was in het televisieprogramma Spijkers van Jack Spijkerman.

Daamaar hij heeft ook verschillende solovoorstellingen gemaakt, daarin is Kamphues vooral een komiek en een geestdriftig verteller, die van veel woorden een anekdotisch verhaal maakt. Vaak is dat verhaal gebaseerd op persoonlijke passies van Kamphues. Dat kan variëren van een favoriete film tot een favoriete sport. Vervolgens neemt de cabaretier zijn publiek mee in zijn eigen fictie en werkelijkheid.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent en idem de voorstellingen samen met Coen Jutte onder de naam Rob Kamphues & Coen Jutte

TV

Hij presenteerde bij RTL 4 van 2000 tot 2003 het programma De 8 plagen van Rob Kamphues. In 2004 was hij ook te zien in het programma BNN at Work. Ook heeft hij voor BNN Kamphues maakt vrienden gemaakt.

Tegenwoordig is hij de presentator van het KRO-programma De reünie. Voor de KRO heeft hij ook gepresenteerd: PK, Kamphues boeit en Kamphues over de kop.

Rutger Castricum kwam met PowNed in 2009 op een creatieve wijze bij hem langs. Dit omdat Kamphues dit zelf in tv-programma's ook deed, maar nu reageerde hij getergd.

Bronnen