De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamRob Fruithof
Geboren4 oktober 1951
Bussum
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Rob Fruithof is een Nederlands acteur. Hij deed in zijn Lyceum- en HBS-tijd al veel aan toneel. Hij kwam in contact met Anne Wil Blankers die hem aanmoedigde naar de Toneelacademie Maastricht te gaan. Dit gebeurde en in 1975 deed hij eindexamen. Vanaf dat moment is hij als acteur betrokken bij theater- en televisievoorstellingen en verleent hij zijn medewerking aan het hoorspel. Na zijn afstuderen in 1975 kwam hij bij Toneelgroep Theater. Na zijn rol in Het publiek maakte hij een studiereis door de Verenigde Staten, waar hij onder meer Los Angeles en San Francisco aandeed. In juli 1981 keerde hij terug en nam hij de draad weer op.

Film

Begin jaren '90 sprak hij de stem van 'Het beest' in voor de Nederlandse versie van de Disneyfilm Belle en het Beest (Disneyfilm).

TV

Hij presenteerde van 1989 tot 1996 Waku Waku bij de KRO en stapte later over naar de TROS waar hij presentator werd van onder andere het programma Te land, ter zee en in de lucht. Rob speelde ook in een paar afleveringen de rol van Raymond de Haas in de televisieserie Westenwind. Tussen 2003 en 2004 was Rob te zien als Kees de Boei in de Yorin-soap Onderweg naar Morgen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen