De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamRichard Prada
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
VIAF-profiel

Richard Prada is een Braziliaanse operazanger in het stemvak tenor.

Biografie

Richard Prada begon zijn muzikale studie in Brazilië en vervolgde deze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Meinard Kraak. De tenor werkte mee in ensembles als Fala Musica, Bozzolo en Cappella Figuralis. Als solist treedt Richard Prada op in binnen- en buitenland. In het oratoriumvak omvat zijn repertoire Bachs Johannes­Passion en Matthaus­Passion, het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, de Petite messe solennelle van Gioacchino Rossini en Messiah van Georg Friedrich Händel. Op operagebied vertolkte hij rollen als Tamino in Die Zauberflote, Ferrando in Così fan tutte en Nemorino in L’elisir d’amore.

Richard Prada is verbonden aan het Koor van De Nationale Opera. Producties van De Nationale Opera waarin hij solorollen heeft gezongen zijn o.a. Die Fledermaus, Billy Budd, Jevgeni Onjegin, De nachtegaal en andere fabels, La traviata en L'étoile.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, alsmede zijn overige bijdragen aan voorstellingen, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Dido and Aeneas - Koninklijk Conservatorium - 1999-03-15
Zingende postbode - Buro Saai - 2008-08-08
Jevgeni Onjegin - De Nederlandse Opera - 2011-06-14
Arabella - De Nationale Opera - 2014-04-11
L'étoile - De Nationale Opera - 2014-10-04
La bohème - De Nationale Opera - 2014-12-04
Der Rosenkavalier - De Nationale Opera - 2015-09-05
Il trovatore - De Nationale Opera - 2015-10-08
La bohème - Nationale Opera - 2017-12-01

Bronnen