De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Ricardo Ambrozio is eeen Braziliaanse danser en choreograaf. Hij is geboren in het zuiden van Brazilië en woonde in Rio de Janeiro, waar hij de kans had om het beste en het slechtste van de Braziliaanse cultuur in het dagelijks leven te ervaren. Zijn eerste contact met ritme en beweging was op zes jarige leeftijd. Op 13 jarige leeftijd trad hij op met een straatdans groep, daarmee nam hij gedurende 3 jaar non-stop deel aan wedstrijden. Op 16 jarige leeftijd werkte hij samen met Flavia Tapias, een Braziliaanse danser, leraar en choreograaf.

Ricardo studeerde wetenschappen aan de universiteit van Rio waar hij zich uiteindelijk specialiseerde in dans. Hij werd resident researcher van CDPD - RJ (Centrum voor Documentatie-en Onderzoekscentrum voor de Dans aan de Universiteit van Rio de Janeiro), werkte als producent voor een aantal dansfestivals en werkte twee jaar aan de 'Faculdade Angel Vianna'. Op de leeftijd van twintig verliet hij Brazilië voor Lissabon, Portugal, Hij studeert er aan de 'Escola Superior de Dança'. Hij danst er bij een aantal gezelschappen zoals Companhia de Dança de Almada en Company Istável.

In deze tijd begint hij ook aan eigen werk als choreograaf en docent. Hij ontwikkelt dit door het mengen van alle invloeden die hij in de dans heeft ervaren. Na het werken met Helder Seabra bij gezelschap Istável(Porto, Portugal), verhuisd hij eerst naar Amsterdam en vervolgens naar Brussel om te werken met Bruno Caverna, Gerard Mosterd, Dogwolf (Chris de Feyter), Willy Dorner en Wim Vandekeybus / Ultima Vez. Op het moment werkt hij permanent bij Ultima Vez. Ricardo Ambrozio begint in Brussel zijn eigen culturele projecten (choreografie,video,tekst en fotografie) verzameld onder een naam, een dak en een merk: Untamed

Theater/Dans

Vooralsnog zijn er geen voorstellingen geregistreerd in de Productiedatabase waarin hij is opgetreden.

Bronnen