De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

TIN002002675 002.jpg


René Sleeswijk, z.j. Foto: Particam Pictures/MAI. Collectie TIN.

NaamRené Sleeswijk
Geboren1 oktober 1907
Amsterdam
Overleden18 maart 1978
Amsterdam
BeroepDirecteur, Theaterproducent

René Sleeswijk (Amsterdam, 1 oktober 1907 - Amsterdam, 18 maart 1978) was een Nederlandse theaterproducent van revues, musicals en tv-shows. Hij was producent van het beroemde duo Snip en Snap.

Biografie

René Sleeswijk begon zijn toneelcarrière als toneelmeester na een afgebroken studie architectuur. Hij was directeur van de Nationale Revue (samen met Bob Peters) en presenteerde als zodanig revues met komiek en zanger Lou Bandy in de hoofdrol.

Voor de AVRO-radio produceerde hij het programma "De bonte dinsdagavondtrein" waarin o.a. Louis Davids optrad. In dit programma werd in 1936 de Snip en Snap revue met Willy Walden en Piet Muyselaar geboren, en vanaf dat moment produceerde René Sleeswijk tot eind 1977 onder de naam Sleeswijk Revue talrijke revues rond deze twee artiesten.

Daarnaast produceerde hij diverse tv-shows en musicals zoals: "Sweet Charity", "Promises promises", "The Sound of Music" en "Irma la Douce".

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarvoor hij onder zijn eigen naam geregistreerd werd als producent en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Zie ook de producties die geregistreerd werden onder de naam Sleeswijk Entertainment BV en respectievelijk Sleeswijk Revue

Foto van een onbekende voorstelling van de Sleeswijk Revue Snip en Snap 158469.jpg Foto s van een onbekende voorstelling van de Sleeswijk Revue Snip en Snap 105260.jpg

Links: Willy Walden en Piet Muijselaar als Snip en Snap. Foto: Frits Gerritsen. Rechts: Willy Walden en Piet Muijselaar in een Sleeswijk revue. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.

Bronnen