Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
TIN002002675 002.jpg


René Sleeswijk, z.j. Foto: Particam Pictures/MAI. Collectie TIN.

NaamRené Sleeswijk
Geboortedatum1 oktober 1907
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensdatum18 maart 1978
Overlijdensplaats Amsterdam
BeroepDirecteur, Theaterproducent
DisciplineMuziektheater, Kleinkunst
TrefwoordenRevue, Musical

René Sleeswijk (1907 - 1978) was een Nederlandse theaterproducent van revues, musicals en tv-shows. Hij was producent van het beroemde duo Snip en Snap.

Biografie

René Sleeswijk begon zijn toneelcarrière als toneelmeester na een afgebroken studie architectuur. Hij was directeur van de Nationale Revue (samen met Bob Peters) en presenteerde als zodanig revues met komiek en zanger Lou Bandy in de hoofdrol.

Voor de AVRO-radio produceerde hij het programma "De bonte dinsdagavondtrein" waarin o.a. Louis Davids optrad. In dit programma werd in 1936 de Snip en Snap revue met Willy Walden en Piet Muyselaar geboren, en vanaf dat moment produceerde René Sleeswijk tot eind 1977 onder de naam Sleeswijk Revue talrijke revues rond deze twee artiesten.

Daarnaast produceerde hij diverse tv-shows en musicals zoals: "Sweet Charity", "Promises promises", "The Sound of Music" en "Irma la Douce".

Theater/Dans

Foto van een onbekende voorstelling van de Sleeswijk Revue Snip en Snap 158469.jpg Foto s van een onbekende voorstelling van de Sleeswijk Revue Snip en Snap 105260.jpg

Links: Willy Walden en Piet Muijselaar als Snip en Snap. Foto: Frits Gerritsen. Rechts: Willy Walden en Piet Muijselaar in een Sleeswijk revue. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.

Bronnen