Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Vastlegging


   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur en 13 minuten.

   Opname: Camera Henryk Gajewski, A. Jawor

   Uitgave: Theater Instituut Nederland, 1994

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt tijdens de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl door de volgende donateurs: Eric Alexander, Hanny Alkema, Karin Van As, Marco Bakker, Donald Bleijleve, Inèz Derksen, Ellen van der Graaf, Jolijn de Groot, Mare de Groot, Terra de Groot & Menno vd Weide, Jan de Kater, Annemiek van Kollenburg, Roger Moerdijk, Servaes Nelissen, Emmy van Os, Connie Rodenburg,Gerda Schimmel , Bas Thijs, Paul Verberne, Harry Verschuren , Sjak Verschuren, Casper Vogel, Mariette Wolbert, Don van Zantwijk.

   Over Hinderik de Groot

   In 1967 begon Hinderik de Groot een eigen objectentheater dat uitgroeide tot het latere Studio Hinderik. Zijn beeldend theater- voorstellingen zoals Schillen, Stoeprand, Glas, Trein, Zandbak en Regen werden in heel Europa en daarbuiten, tot in Canada en Colombia aan toe, opgevoerd.

   Foto

   Regen, Studio Hinderik. Foto: Johan Vigeveno, 1994. Collectie TIN.

   Bronnen