In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf RASA centrum voor wereldcultuur)
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

RASA, voluit RASA centrum voor wereldcultuur is een podium en festival- en tourorganisator voor muziek en dans uit de gehele wereld.

Omdat wereldmuziek en werelddans grenzeloos zijn bestrijkt de programmering van RASA alle denkbare genres en stijlen: van klassiek en traditioneel tot dansbaar en populair, van ritueel tot hedendaags, geïmproviseerd, onderhoudend of avant-garde.

RASA biedt een venster met uitzicht op de wereld, een plek voor álle mensen van Utrecht en heel ver daarbuiten, zowel voor musici en dansers als voor de luisteraar. RASA is gevestigd in een oude verffabriek. Verf wordt er niet meer geproduceerd, maar de kleur is gebleven, zowel in muziek als publiek.

In 2015 werd RASA in Utrecht uitgeroepen tot meest gastvrije theater voor acteurs en dansers in Nederland. Het theater won daarmee de Roel Oostra Prijs.

Zie verder het profiel op de website

Voorstellingen

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam als producent, al of niet in samenwerking met andere producenten, in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de productiedatabase

 
Kando - RASA centrum voor wereldcultuur - 1996-09-22
Ode - RASA centrum voor wereldcultuur - 2000-04-16
Sangam / Fusion - RASA centrum voor wereldcultuur - 2000-12-17
Tibetaanse Decamerone - Theaterbureau Schmid & Asian Performing Arts - 2002-03-21
Al Chotaaf - RASA centrum voor wereldcultuur - 2003-10-03

Bronnen