Portal: Nu Centraal/Thema Poppentheater (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Poppentheater (2 maart - 22 maart 2020)

Van woensdag 15 t/m zondag 26 april vindt de elfde editie plaats van het International Pop Arts Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival staat het poppen- en objecttheater centraal. Dit genre ontwikkelt zich de laatste jaren steeds verder, en zoekt cross-overs met vele andere disciplines als dans, muziek, mime en film. Veel voorstellingen binnen deze elfde editie gaan over hoe te (over)leven.[1] Het festival is een samenwerking tussen Theater Bellevue, De Krakeling, De Brakke Grond en Feikes Huis.

De Theaterencyclopedie grijpt het plaatsvinden van dit festival aan om het genre van poppen- en objecttheater centraal te stellen op de Theaterencyclopedie. Uitgangspunt vormen de makers die op het festival te zien zijn, maar natuurlijk bent u vrij om ook op andere pagina's uw kennis te delen. Help mee om de Theaterencyclopedie completer te maken.

Gezamenlijke schrijfsessie

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Of vindt u het gewoon gezellig om samen met een groepje mensen informatie toe te voegen aan de website? Op woensdag 11 maart vindt er een schrijfsessie plaats in het Allard Pierson Museum, waarbij u samen met de hoofdredacteur uw kennis kan toevoegen. Inschrijven is geheel gratis; meer informatie vindt u via deze link.

Mocht u zelfstandig vastlopen tijdens het schrijven? Neem dan een kijkje op de hulppagina's van de Theaterencyclopedie. Daar vindt u bijvoorbeeld hoe u een pagina's kunt aanmaken over de personen en producenten met een rode link. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, dan kan u ook mailen met de redactie.

Suggesties voor bijdragen

Om u te inspireren aan welke pagina's u bijvoorbeeld informatie zou kunnen toevoegen, volgen hieronder enkele suggesties.

Personen


Producenten

Zie ook