Portal:Nu Centraal/Thema Mime (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Mime

Logo-mimeopleiding.png

De oprichting van de Stichting Nederlandse Pantomime (door Jan Bronk) vormde in 1952 de start van de mime in Nederland. Via onder meer Theatergroep Carrousel in de jaren '60, Nieuw West in de tachtiger jaren, en makers als Lotte van den Berg, Jetse Batelaan en Schwalbe uit meer recentere tijd, heeft de mime zich ondertussen ontwikkeld tot een volwassen genre.[1] Hoog tijd dus om dit genre deze maand extra aandacht te geven op de Theaterencyclopedie.

Ook de mimeopleiding heeft zich ontwikkeld. Na de oprichting van de Nederlandse Mimeschool in 1962 heeft de opleiding door de jaren heen verschillende invullingen gekend. Sinds 1968 is het een van de vele opleidingen binnen de Theaterschool en de tegenwoordige Academie voor Theater en Dans.

Deze maand legt de Theaterencyclopedie de nadruk op de nieuwste generatie mimers, en staan de pagina's van de alumni van de afgelopen tien jaar centraal. Behoor jij zelf tot die groep, maar mist jouw eigen pagina, of mag deze wel een update gebruiken? Of ken je iemand over wie je informatie zou kunnen toevoegen? Help dan mee! En natuurlijk zijn andere aanvullingen ook meer dan welkom.

Help mee en voeg de informatie toe aan de website, of neem contact op met de redactie.

Hulp bij het schrijven

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Vindt u het lastig om een foto toe te voegen aan de website, of een tekst te bewerken? Dan helpt de Theaterencyclopedie u graag op weg. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de hulppagina's van de website. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, neem dan vooral contact op met de redactie. Dan proberen we er samen uit te komen.

Suggesties voor bijdragen

Om u een handje op weg te helpen en te inspireren, staat hieronder een overzicht van pagina's waaraan u zou kunnen meeschrijven.

Wilt u informatie toevoegen over iets of iemand die nog geen eigen pagina heeft? Doe het zelf via deze pagina, of neem contact op met de redactie.

Zie ook