Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Popoor is een muziektheaterwerk met muziek van Mauricio Kagel (Ragtime), Igor Stravinsky (Three Pieces voor klarinet solo, Easy Piece voor piano solo), Béla Bartók (Dans, Ballade, Dans lied, Hongaars volksliedje voor piano solo), Henryk Mikolaj Górecki (Valentijns stukje voor fluit solo), Claude Debussy (Syrinx voor fluit solo), Theo Loevendie (Dance voor viool solo), Sofia Gubaidulina (Twee preludes voor cello solo) en Guus Janssen (OEMPAH).


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:

Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


      Muzikale uitvoering: Frank van den Brink, Heleen Hulst, Hans Woudenberg, Marja Bon, Marieke Schneemann en Wendingen

      Bronnen