De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamPieter Loef
Geboren28 augustus 1950
Boskoop
BeroepActeur, Regisseur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Pieter Loef (1950) is een Nederlandse acteur en regisseur. Hij heeft zich vanaf zijn middelbare schooltijd (ex. HBS A 1970) beziggehouden met drama, poppenspel, beeldende vorming, spelcursussen, etc. Hij zat in de organisatie en leiding van creativiteitscentra en buurt- en clubhuizen, was speldocent voor de Stichting Kreatieve Rekreatie, zette in het kader van het Horror Festival een theaterprojekt op in De Lantaarn en het Eksit Theater in Rotterdam, speelde, regisseerde en organiseerde bij kindertheatergroep Tirelantijn in Boskoop, was acteur bij de Heesselt Weazels Combination o.l.v. Anton van Geffen, en vanaf 1978 bij de Bloemgroep.

In 1980 deed hij de regie, ontwikkeling en begeleiding van een theaterproduktie i.s.m. amateurs en leerlingen van de Arnhemse toneelschool en gaf hij lessen op het gebied van elementair spel en improvisatie aan zowel de toneelschool in Arnhem als de Docentenopleiding Dramatische vorming.

Samen met Huub Hansen, Anton van Geffen en Andrea Fiege richtte hij in 1981 Theaterwerkplaats Consigne 8 op; een jaar later ging hij van start met Theatergroep Chaoz, gevolgd door de formatie Karnaval.

Pieter Loef werd opgeleid aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar en de toneelschool in Arnhem (examen 1980 en thans onderdeel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten) en werkte als acteur mee aan enkele radio- en televisieuitzendingen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Bronnen