De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenPepijn Gunneweg (Schiedam, 18 mei 1976) is een Nederlands acteur. tot 2014 maakte hij deel uit van De Ashton Brothers.

Biografie

Gunneweg speelde al tijdens zijn middelbareschooltijd in enkele theaterproducties, waaronder in 1989 in Macbeth en in 1991 in Zes personages op zoek naar een schrijver, beide bij het Ro Theater. Naderhand ging hij naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de Academie ontmoette hij Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans met wie hij een eindejaarsvoorstelling uitvoerde. Vervolgens maakte hij met deze drie nog vele nieuwe acts. Deze werden na de Kleinkunstacademie samengebracht in een avondvullende show: De tragiek van de onderman. Met dat programma ging het viertal in 2001 in première als De Ashton Brothers. In 2005 volgde een tweede programma, Ballyhoo en in 2008 de derde show Charlatans: een medicine show. De drie programma's verwijzen sterk naar het variététheater.

Naast theatermaker is Gunneweg ook als televisie-acteur te zien in onder andere Het Klokhuis, Fort Alpha, De Band en de BZT-Show. En heeft hij vele gastrollen gehad in series, en heeft hij veel kleine rollen vertolkt in films. Tevens spreekt hij vele tekenfilms in. Hij leende zijn stem onder andere voor de personages Chicken Little en Wall-E uit de gelijknamige films. Pepijn Gunneweg was een van de kandidaten van Wie is de Mol? 2011.

In 2014 verliet Pepijn Gunnewegs de Ashton Brothers om zich na zestien jaar te richten op andere werkzaamheden.

Theater/Dans

Zie Voorstellingen Pepijn Gunneweg

Film

TV

Overig

Trivia

Externe links

Bronnen