De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamPeerGrouP
DisciplineToneel
TrefwoordenBeeldend theater
 Website

Informatie

De PeerGrouP is een locatietheatergezelschap gevestigd in een voormalig munitiedepot in Donderen (Drenthe). PeerGrouP bestaat uit een vaste kern van ongeveer 20 medewerkers: theatermakers, beeldend kunstenaars, filmmakers en muzikanten (maar meestal is men allround). PeerGrouP maakt locatietheater en projecten geïnspireerd door het landschap, de landbouw en thema's van het platteland.

Sinds haar oprichting in 2000 heeft de PeerGrouP een groot aantal grotere en kleinere projecten gerealiseerd. Een van de meest in het oog springende projecten was de bouw van een strokasteel in een weiland in Veenhuizen. Het strokasteel trok landelijk en zelfs internationaal de aandacht. De voorstelling SuperBartje op de Vam-berg werd gespeeld op het hoogste punt van Drenthe: een afvalberg van 20 miljoen kubieke meter afval. Met De Drentse Bluesopera (2011) zette de PeerGrouP Drenthe op de culturele kaart van Nederland: de locatievoorstelling haalde zelfs het toneel van Koninklijk Theater Carré.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de Producties PeerGroup|voorstellingen die onder de naam van deze organisatie als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen