De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamPaulette Smit
Geboren12 februari 1957
Curaçao
BeroepActeur, Zanger, Schrijver
DisciplineToneel
IMDb-profiel
VIAF-profiel
VVLogohome.jpg

Biografie

Paulette Smit (1957) is actrice en toneelschrijfster. Ze speelde onder meer in de televisieserie Medisch Centrum West en Goede tijden, slechte tijden. Ze speelde vele rollen bij Cosmic theater waar ze sinds 2004 artistiek leider van het Hollandse Nieuwe toneelschrijversfestival is. Ze schreef daar onder andere de toneelstukken 'Koorts' en 'Catwalk' en was co-auteur van de theatersoaps ' Disco King en 'Snorder King'. Sinds het begin in 2008 is zij voorst vast verbonden aan de Stichting Julius Leeft.

Verder zet ze zich graag in voor de multiculturele samenleving. Haar verdiensten hierin werden in 2006 beloond toen zij benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Paulette Smit is bestuurslid van de Werkgroep Caraïbische Letteren van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde in Leiden.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Foto's

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxxxx17.0070b&b=400

Rick Nicolet, Mike Ho Sam-Sooi, Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar-Breeveld in De Familie Samuels, Cosmic 1998. Foto: Jean van Lingen. Collectie TIN.

Bronnen