De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamPaul Selwyn Norton
Geboren1964
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Paul Selwyn Norton (1964) groeide op in Afrika en West-Indië. Zijn thuisbasis is Amsterdam waar hij woont en werkt. Als autodidact danste hij met Beppie Blankert, Pretty Ugly Dancecompany van Amanda Miller en Ballett Frankfurt van William Forsythe .

Na vele succesvolle jaren gewerkt te hebben onder auspiciën van Korzo producties, richtte hij zijn eigen organisatie op in 2003, onder de naam No Apology. Dit productie bedrijf ondersteunde al zijn creatieve activiteiten en outreach programma’s in Nederland. Gedurende zijn carrière heeft hij werken gecreëerd en opnieuw geënsceneerd bij gerenommeerde gezelschappen als Ballett Frankfurt, Batsheva Dance Company, Galili Dance, Stalker Theatre Company en Chunky Move. Hij werkt ook regelmatig samen met het gezelschap van Duda Paiva.

In 2013 wordt hij benoemd als artistiek directeur van STRUT dance, het West- Australische Choreographic Development Centre.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht c.q. in Nederland te zien zijn geweest en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de samenstelling van een voorstelling door hem

Idem voor de muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem voor het geluid

Bronnen