Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Paolo-fanale.jpg

NaamPaolo Fanale
Geboortedatum1982
Geboorteplaats Palermo
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
Externe databases:
IMDb
VIAF

Paolo Fanale maakte zijn professionele debuut in 2007 als Don Ottavio in Don Giovanni. Vanaf dat moment nam zijn carrière een grote vlucht en bracht deze hem naar operahuizen als de The Metropolitan Opera New York, Opéra Bastille, Bayerische Staatsoper München, Gran Teatre del Liceu in Barcelona en het New National Theatre in Tokio.

De tenor zong in vele opera’s, waaronder Orphée et Eurydice, Don Giovanni, Falstaff, Così fan tutte, Lucia di Lammermoor, L’elisir d’amore, Die Entführung aus dem Serail, Rigoletto, Idomeneo, Die Zauberflöte, Roméo et Juliette, Mozart en Salieri La clemenza di Tito en Les Troyens. Toekomst: Falstaff (Londen), Don Giovanni (Tokio), Roméo et Juliette (Parijs en Monte Carlo) en L’elisir d’amore (Marseille).

In 2014 zong Paolo Fanale de rol van Fenton in Falstaff bij De Nationale Opera.


Paolo Fanale heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Paolo Fanale heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Paolo Fanale heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Falstaff Uitvoerende De Nationale Opera 2013/2014 7 juni 2014 Robert Carsen


Bronnen