Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lagerkvist.jpg

NaamPär Lagerkvist
Volledige naamPär Fabian Lagerkvist
Geboortedatum23 mei 1891
Geboorteplaats Växjö
Overlijdensdatum11 juli 1974
Overlijdensplaats Stockholm
BeroepAuteur
DisciplineToneel
Externe databases:
DBNL
IMDb
VIAF
Pär Lagerkvist (1891 - 1974) was een Zweedse schrijver en dichter die in 1951 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. Enkele bekende boeken van Lagerkvist zijn Ångest, Barabbas en Dvärgen (De Dwerg) waarmee hij in 1944 internationaal doorbrak. Vanaf 1940 was Lagerkvist lid van de Zweedse Academie, op zetel 8. Pär Fabian Lagerkvist is de vader van Bengt Lagerkvist.


Pär Lagerkvist heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Pär Lagerkvist heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Pär Lagerkvist heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De beul Auteur (schrijver libretto, scenario) N.V. Amsterdamsche Tooneelvereeniging (1932-1938) 1935/1936 10 november 1935 Albert van Dalsum

Bibliografie

  • Ordkonst och bildkonst (1913)
  • Motiv (1914)
  • Järn och människor (1915)
  • Ångest (1916)
  • Teater (1918)
  • Kaos (1919)
  • Det eviga leendet (1920)
  • Onda sagor (1924)
  • Gäst hos verkligheten (1925)
  • Den lyckliges väg (1921)
  • Hjärtats sånger (1926)
  • Han som fick leva om sitt liv (1928)
  • Bödeln (1933)
  • Den knutna näven (1934)
  • Seger i mörker (1939)
  • Sång och strid (1940)
  • Dvärgen (1944)
  • Barabbas (1950)
  • Aftonland (1953)
  • Sibyllan (1956)
  • Mariamne (1967)

Bronnen