De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenInformatie

Opera Trionfo is de naam van een klein muziektheatergezelschap dat voorstellingen brengt in kleine bezettingen, zowel vocaal als instrumentaal voor een breed publiek.

Het gezelschap is opgericht in 1998 en brengt jaarlijks een reisproductie in kleine bezetting met jonge, begaafde vocalisten en instrumentalisten, die in staat worden gesteld zich voor te stellen aan een breed publiek. Op deze manier vult Opera Trionfo een lacune tussen het afronden van de studie en de toekomstige carrière en voegt het gezelschap een dimensie toe aan het bestaande opera-aanbod in Nederland. Om vooral ook de kleinere culturele centra te bereiken wordt gekozen voor repertoire dat uitvoerbaar is in beperkte instrumentale bezettingen. Indien nodig worden orkestbegeleidingen voor dit doel bewerkt.

Van jonge talenten wordt verwacht dat zij in staat zijn in goed teamverband te werken, dat zij zich aan steeds wisselende - niet altijd gemakkelijke - speelomstandigheden weten aan te passen. Ook wordt verwacht dat zij door hun onbevangenheid en enthousiasme de toch wat moeilijkere kunstvorm opera voor de jeugd toegankelijk maken: jong talent voor jong publiek.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in première heeft gebracht.

Bronnen