De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamOnno Innemee
Geboren15 mei 1964
Den Haag
BeroepCabaretier
DisciplineKleinkunst
TrefwoordenCabaret
 Website

Biografie

Onno Innemee (1964) is een Nederlands cabaretier. Hij studeerde informatica in Leiden. In de eindfase van zijn studie (hij studeerde af in 1990) trok de liefde voor het theater hem naar het podium. Met Bart Leijnse vormde Onno het duo BASTERD en samen wonnen zij tijdens het Amsterdams Kleinkunst festival 1991 de jury- (Wim Sonneveldprijs) en publieksprijs. Bart ging de advocatuur in en werd nog in 1991 vervangen door Robert Spaapen, die Onno kende van de Leidse Studentenvereniging Quintus, waar hij met cabaret begonnen is. Samen brachten zij vier programma's uit.

In 1998 ging Innemee solo verder. Hij trad regelmatig op in het cabaret van het televisieprogramma Kopspijkers en was één van de vaste van het VARA radioprogramma Spijkers met Koppen, waarin hij bijvoorbeeld Jip en Janneke in een modern jasje stak. In 2005 speelde hij samen met cabaretduo Schudden en Silvester Zwaneveld (van Arie en Silvester) in het theaterprogramma Het Schip.

Tevens is hij al jaren de vaste regisseur van Kees Torn en Klaas van der Eerden. Zelf speelde Onno de hoofdrol in de grote-zaalproduktie Petrov die in december 1998 en 1999 te zien was en waarbij zijn acteertalent opviel.

In 2006-2007 voert hij het regie over de voorstelling Dood en verderf van Kees Torn, met wie hij in 2008 samen met Mike Boddé het gelegenheids theatertrio C3 vormt in de voorstelling C3 in 3D.

Zie ook [wikipedia

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het licht

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent evenals de voorstellingen samen met Robert Spaapen onder de naam Innemee & Spaapen.

Bronnen