In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamOlivier Tuinier
Geboortedatum19 juni 1982
Geboorteplaats Amsterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel0876255
VIAF-profiel100749730
Property "Afbeelding" (as page type) with input value "Bestand:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

Olivier Tuinier (1982) is een Nederlands acteur.

Biografie

In de jaren '90 is Tuinier bekend geworden met enkele films waaronder Het Zakmes, De kleine blonde dood en De Tasjesdief. Zijn laatste film was de eindexamenfilm Paradiso. Daarna heeft hij besloten te stoppen met acteren. Ondanks deze keuze speelde hij in 2006 in Afblijven nog een kleine rol. Tegenwoordig is Tuinier een DJ. Hij draait onder de naam O.Boogie.

Zie ook wikipedia

Filmografie

  • 1992 - Het Zakmes - Mees Grobben
  • 1993 - Mus - Paultje
  • 1993 - De kleine blonde dood - Mickey
  • 1995 - De Tasjesdief - Alex van Schijndel
  • 1996 - Mamma's proefkonijn - Steven Ohm
  • 1998 - Blazen tot honderd - Maurits
  • 2001 - Paradiso (eindexamenfilm) - Jeroen
  • 2006 - Afblijven - DJ Donnie Don

Theater/Dans

Vooralsnog zijn er geen voorstellingen geregistreerd in de Productiedatabase waaraan zijn naam is verbonden.

Bronnen