Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Repro-50xxxx149.0060r.jpg


Olga Zuiderhoek tijdens filmopname Toestanden, 1975. Foto: Ulli Weiss. Collectie TIN

NaamOlga Zuiderhoek
Geboortedatum16 september 1946
Geboorteplaats Assen
BeroepActeur
DisciplineToneel, film
Externe databases:
IMDb
VIAF
Olga Zuiderhoek studeerde in 1970 af aan de Toneelschool, Amsterdam. Na jarenlang verbonden te zijn geweest aan Het Werkteater, werkte zij onder meer voor de toneelgezelschappen De Mexicaanse Hond, Orkater en Hummelinck & Stuurman Produkties. Zij heeft daarnaast in vele Nederlandse films gespeeld.


Olga Zuiderhoek heeft bijgedragen aan 66 productie(s).

Olga Zuiderhoek heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Olga Zuiderhoek heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De meid Bewerking Impresariaat Gislebert Thierens b.v. 2001/2002 13 december 2001 Titus Muizelaar
Onbewaakte overgang Regie Stichting Toneelschuur Producties 1998/1999 15 mei 1999 Olga Zuiderhoek
Parking Auteur (schrijver libretto, scenario) Orkater 1987/1988 20 november 1987 Jurriën Rood
Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek Auteur (schrijver libretto, scenario) Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis 2021/2022 4 mei 2022 Kees Prins
Naar Archangel Uitvoerende Instituut voor Onderzoek naar het Nederlands Theater 1971/1972 22 december 1971
Het is geen hond Uitvoerende Instituut voor Onderzoek naar het Nederlands Theater 1972/1973 19 mei 1973 Joyce Aaron
Thyestes Uitvoerende Toneelwerkgroep Thematheater 1973/1974 25 oktober 1973 Paul Vermeulen Windsant
Joko viert zijn verjaardag Uitvoerende Toneelgroep Baal 1973/1974 11 januari 1974
Het verhaal van Nico Uitvoerende Het Werkteater 1973/1974 4 mei 1974
Alex Uitvoerende Het Werkteater 1974/1975 21 november 1974
Het kabinet van dr. Menotti Uitvoerende Het Werkteater 1974/1975 6 december 1974
Aladdin Uitvoerende Het Werkteater 1975/1976 2 december 1975
Hallo medemens Uitvoerende Het Werkteater 1975/1976 19 mei 1976
Als de dood Uitvoerende Het Werkteater 1976/1977 11 maart 1977
Etiketten plakken Uitvoerende Het Werkteater 1979/1980 17 oktober 1979
De toekomst gaat het helemaal maken Uitvoerende Bram Vermeulen 1979/1980 3 juni 1980
Niettegenstaande Uitvoerende Het Werkteater 1980/1981 25 mei 1981
Improvisaties Uitvoerende Het Werkteater 1981/1982 24 november 1981
De fotograaf Uitvoerende Holland Festival 1981/1982 1 juni 1982 Rob Malasch
Wolkbreuk Uitvoerende Stichting Theaterunie 1982/1983 30 oktober 1982 Lodewijk de Boer, Mady Misset
Wolkbreuk Uitvoerende Willem Breuker Kollektief 1982/1983 30 oktober 1982 Lodewijk de Boer, Mady Misset
De meeuw Uitvoerende Het Werkteater 1982/1983 18 februari 1983
Neon Woman Uitvoerende Vice Versa 1983/1984 15 maart 1984 Dolf Ephraïm, Pieter Kramer
Repelsteel Uitvoerende Stichting FACT 1983/1984 26 april 1984 Lidwien Roothaan
En / of Uitvoerende Toneelgroep Baal 1984/1985 9 mei 1985 Leonard Frank
Een maand later Uitvoerende Toneelgroep Baal 1985/1986 11 oktober 1985 Kees Prins
Danny en Roberta Uitvoerende Stalles Theater Produkties 1985/1986 2 januari 1986 Lodewijk de Boer
Rolverdeling Uitvoerende Toneelgroep Baal 1985/1986 8 mei 1986 Ab van Ieperen
Het hemelbed Uitvoerende Ischa Meijer 1987/1988 4 augustus 1987 Jan Joris Lamers
Parking Uitvoerende Orkater 1987/1988 20 november 1987 Jurriën Rood
Over de grens Uitvoerende Stalles Theater Produkties 1988/1989 1 oktober 1988 Lodewijk de Boer
Een uur in de wind Uitvoerende Stichting Theaterunie 1988/1989 11 februari 1989 Mette Bouhuijs
Tropenjaren Uitvoerende Stichting Theaterunie 1988/1989 11 maart 1989 Mette Bouhuijs
Pitten Uitvoerende Stadsschouwburg Amsterdam 1988/1989 5 mei 1989 Mette Bouhuijs
Een nacht ijs Uitvoerende Stalles Theater Produkties 1989/1990 11 januari 1990 Kees Prins
Een vreemde liefde Uitvoerende Stadsschouwburg Amsterdam 1989/1990 19 januari 1990 Edwin de Vries
Verf Uitvoerende Toneelgroep Amsterdam 1990/1991 18 december 1990 Pieter Kramer
Een goed hoofd Uitvoerende Orkater 1991/1992 5 september 1991 Kees Hulst, Aat Ceelen
De thuiskomst Uitvoerende Van Gool & Grünfeld Theaterprodukties 1992/1993 17 september 1992 Tim Luscombe
Kaatje is verdronken Uitvoerende De Mexicaanse Hond 1992/1993 5 maart 1993 Alex van Warmerdam
Monte Santa Maria Uitvoerende Theatercombinatie Bellevue / Nieuwe de la Mar 1992/1993 2 mei 1993 Kees Prins
Cocktail Uitvoerende Toneelgroep Amsterdam 1993/1994 10 november 1993 Titus Muizelaar
Relapsus Uitvoerende Orkater 1994/1995 3 februari 1995 Krijn ter Braak
De miraculeuze come-back van Mea L. Loman Uitvoerende Orkater 1995/1996 8 november 1995 Titus Muizelaar
Aan het eind van de aspergetijd Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 1995/1996 14 maart 1996 Mette Bouhuijs
Chesterfield Uitvoerende Orkater 1996/1997 16 maart 1997 Aat Ceelen
Ontkoppelde hitte Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 1997/1998 23 januari 1998 Titus Tiel Groenestege
Moedersnacht Uitvoerende Toneelhuis (gezelschap) 1998/1999 28 oktober 1998 Ilse Uitterlinden
Bocht en bumpers Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 1999/2000 3 maart 2000 Titus Tiel Groenestege
Never Land Uitvoerende Bos Theaterproducties 2000/2001 1 oktober 2000 Judith de Rijke
De vagina monologen Uitvoerende WinterBos B.V. 2001/2002 4 september 2001 Titus Tiel Groenestege
De meid Uitvoerende Impresariaat Gislebert Thierens b.v. 2001/2002 13 december 2001 Titus Muizelaar
Wina zingt Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2002/2003 26 oktober 2002 Kees Hulst
De caracal Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2002/2003 3 juni 2003 Michiel van Erp
Kwelling Uitvoerende Impresariaat Wallis BV 2003/2004 30 oktober 2003 Titus Muizelaar
Pygmalion, platvoers en wederopgebouwd Uitvoerende Ro Theater 2004/2005 23 december 2004 Pieter Kramer
Brak Uitvoerende Mugmetdegoudentand 2005/2006 11 oktober 2005 Michiel van Erp
Uit liefde Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2005/2006 24 februari 2006 Kees Hulst
Wie is er bang voor Virginia Woolf? Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2006/2007 27 januari 2007 Gerardjan Rijnders
Wuivend graan Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2007/2008 13 oktober 2007 Titus Tiel Groenestege
Dinner for One 2008 Uitvoerende Podium DeLuXe 2008/2009 1 december 2008 Guusje Eijbers, Michiel Varga
Vrede op aard Uitvoerende Bellevue Lunchtheater 2009/2010 16 december 2009
De Caracal Uitvoerende Hummelinck Stuurman Theaterbureau 2009/2010 13 maart 2010 Michiel van Erp
Soldaat van Oranje Uitvoerende NEW Productions B.V. 2010/2011 30 oktober 2010 Theu Boermans
Wie is er bang voor Virgina Woolf? Uitvoerende Uitmarkt 2011/2012 27 augustus 2011
Motregenvariaties Uitvoerende Bellevue Lunchtheater 19 maart 2013 Johan Simons, Warre Simons
The Sunshine Boys Uitvoerende DeLaMar Producties 2014/2015 12 april 2015 Gijs de Lange
Ik kom terug Uitvoerende Bos Theaterproducties 2015/2016 22 december 2015 Michiel van Erp
Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek Uitvoerende Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis 2021/2022 4 mei 2022 Kees Prins

Olga Zuiderhoek (1946) is een Nederlands actrice.

Trivia

Olga woont in Amsterdam en had een relatie met jazz-musicus Willem Breuker, die in 2010 overleed.

Filmografie

  • Turks Fruit, (1973), Paul Verhoeven
  • Naakt over de schutting- als: zangeres Molly Vink - (1973), Frans Weisz
  • Camping, (1978), Thijs Chanowski
  • Hoge hakken, echte liefde, (1981), Dimitri Frenkel Frank
  • De smaak van water, (1982), Orlow Seunke
  • Een zwoele zomeravond, (1982) Frans Weisz, Shireen Strooker
  • Abel, moeder Duif, (1986), Alex van Warmerdam
  • Van geluk gesproken, (1987), Pieter Verhoef
  • Theo & Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium (1989), Pieter Kramer
  • Filmpje!, - als: Carmen - (1995), Paul Ruven
  • De Jurk, als zwerfster in het vondelpark,(1996), Alex van Warmerdam
  • Otje - als: Tante Lena - (1998), Simone van Walraven/Joram Lurssen
  • Minoes - als: Mevrouw Van Dam - de hospita van Tibbe - (2001), Vincent Bal
  • Ja Zuster, Nee Zuster - als: rechter - (2002), Pieter Kramer
  • HannaHannah - als: moeder (2007)
  • Tiramisu - als: Nettie (2008)

Televisieseries

  • Penoza (2010) - Fiep Homoet (moeder van Carmen)
  • Evelien (2006) - Agnes, moeder van Evelien
  • Keyzer en De Boer Advocaten (2005) - kinderrechter Orbees
  • Meiden van De Wit (2003) - Karen de Vries (Afl. Supershake/Floor/De terugkeer, 2003)
  • Seth & Fiona (1994) - Fiona
  • We zijn weer thuis (1990 t/m 1994) - Wanda
  • In voor- en tegenspoed (1991 t/m 1998)
  • Loenatik - Amalia Zuringa (verpleegster)

Bronnen