Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Freek de Jonge over hoe hij zijn eigen engagement zou omschrijven:
"Mijn instelling is streven zo dicht mogelijk bij het volk te staan. Van daaruit moet je proberen een wat universeler visie op te bouwen. 't Is best dat er groepen tekeer gaan over wat in Vietnam gebeurt. Maar zodra je de mentaliteit van iemand die direct naast je kan beïnvloeden, dan betekent dat dat hij diezelfde instelling kan gebruiken tegenover grote wereldproblemen. Als je ze direct confronteert met grote wereldproblemen, dan schep je een ruimte, die ze niet kunnen overbruggen. Je kunt beter mensen proberen tot een conclusie te laten komen, een eigen plaatsbepaling, dan ze met jouw stellingname direct te lijf te gaan." (Uit 'Het Limburgs Dagblad', vrijdag 11 september 1970, 'Neerlands hoop in bange dagen; parodie op de trend.')


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




   Rolverdeling en uitvoerenden

   NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


     Kostuums en rekwisieten


     Bronnen