De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamNanine Linning
Geboren1977
Amsterdam
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
VIAF-profiel
 Website

Biografie

Nanine Linning (1977) is een Nederlandse danseres en choreografe. Zij studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie en debuteerde als choreograaf in 1998. In de periode 2001 t/m 2006 was zij als huischoreograaf verbonden aan het Scapino Ballet Rotterdam. Zij richtte vervolgens haar eigen gezelschap en organisatie op onder de naam Dance Company Nanine Linning.

In 2009 werd zij benoemd tot artistiek leider van de Dance Company Theater Osnabrück in Duitsland en in 2012 vertrok zij naar Heidelberg waar zij haar eigen gezelschap verbond aan het theater van Heidelberg.

In 2016 werd zij bovendien artistiek directeur van het Internationale Choreografenconcours in Hannover, waarvan zij al drie jaar in de jury zat. Zij volgde in deze functie Ed Wubbe op die vanaf 2004 de artistieke leiding had.

Linning is een succesvol choreografe en leidster. Zij ontving daarvoor diverse onderscheidingen, zoals de Wim Barry Perspectiefprijs (2002), de Philip Morris Kunstprijs (2004) en de VSCD dansprijs De Zwaan (2005).

Zie verder haar biografie op haar website

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen in een regie van haar

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent

Bronnen