Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opNachteiland - Rudi van Dantzig

Nachteiland is de eerste choreografie van Rudi van Dantzig, op muziek van Claude Debussy: Six epigraphes antiques (1914). Het werd gecreëerd voor een experimenteel programma van het Het Nederlands Ballet waarin jonge dansers van het gezelschap de kans werd geboden een eigen choreografie te maken.

Wereldpremière: 20 januari 1955, De Koninklijke Schouwburg, 's-Gravenhage, Den Haag

Context

Voor eerdere uitvoeringen van deze eerste choreografie van Rudi van Dantzig in de periode 1964 t/m 1980 door Het Nationale Ballet, zie: Nachteiland - Het Nationale Ballet - 1964-06-13

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


    Muzikale uitvoering: Nederlands Balletorkest

    Vastlegging

    Bronnen