De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Mylène Marie (Mylène) d'Anjou (Hoogvliet, 20 januari 1966) is een Nederlands actrice en cabaretière.

Een diva zonder pardon. Eén stap op het podium verandert haar in een ster die begrijpt wat een show in het theater werkelijk inhoudt. In iedere regel, van elk lied, is de passie waarmee zij zingt voelbaar. Het conference-talent dat ze hier inmiddels tegenover zet, zorgt voor een subliem evenwicht tussen humor en muziek. Met de voorstelling Tijgerin op Sloffen, dat ze in het seizoen 2001-2002 speelde, kreeg Mylène volledige artistieke erkenning en een groter publiek.

Eerder was Mylène d'Anjou te zien in een aantal (engelstalige) musicals en in de jeugdvoorstellingen Heksen en Pinocchio van het RO Theater. Daarnaast trad zij op met o.a. Peter Lusse onder de naam Cabaret Pappenheim Van het theaterprogramma STUK heeft Mylène een CD gemaakt. In de zomer van 2002 presenteerde ze samen met Richard Groenendijk het KRO- programma Terrazzo, waardoor ze nog meer publiek bereikte.

Zie ook wikipedia of zie haar website

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen