De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamMinke Elisa Brands
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
 Website

Biografie

Minke Elisa Brands is choreograaf, danser en coach. Afgestudeerd aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg, Rusland, werkte Minke tien jaar lang als danseres bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam, Shusaku/Bodytorium en de De Rotterdamse Dansgroep.

Minke werd steeds meer een choreograaf. In 2002 studeert zij af aan de Rotterdamse Dansacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Codarts, differentiatie Choreografie. In 2003 richt zij Dc/dK (DC 1 II High/Danskern Utrecht) op, een creatief dansgezelschap dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines: live zang en musiceren, live tekenen en het gebruik van decor, projecties en kostuums. Haar bewegingsmateriaal ontstaat op basis van het concept, in principe altijd samen met andere disciplines, waardoor een idioom tot stand komt dat wisselt per choreografie. Sinds kort vindt haar werk ook zijn weg naar het buitenland.

Vanaf 2003 werkt Minke tevens als danscoach/workshopleider voor onder andere Stichting De Kunst te Alkmaar, DCU school voor moderne dans in Utrecht, Netwerk Jeugdtheaterscholen en Kunstfactor.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de kostuums

Bronnen