De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamMimetheater Kruimels
DisciplineMime

Informatie

Mimetheater Kruimels is mimegezelschap, opgericht in 1959 door deelnemers aan een mimecursus van de Rotterdamse Mimische Werkgemeenschap. De naam Kruimels is ontstaan uit een van de eerste voorstellingen van het gezelschap, 'Kruimels zijn ook brood'. Jarenlang heeft het gezelschap zijn voorstellingen gebaseerd op pantomime, Commedia dell'arte en Mime corporel.

Tegenwoordig maakt Mimetheater Kruimels jaarlijks één voorstelling op basis van mime, dans, muziek en een minimale hoeveelheid tekst. Het spelen met licht, geluid en beweging zijn belangrijke kenmerken in de producties. Door begrijpelijke beeldtaal te combineren met humor en herkenbare situaties, zijn de producties vaak ook toegankelijk voor kinderen vanaf circa tien jaar. De producties van Kruimels ontstaan vanuit gezamenlijke improvisaties van de spelers en op basis van allerlei (oude) verhalen en ideeën.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit mimegezelschap als producent in première zijn gebracht en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen