De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamMeike van den Akker
Geboren1978
BeroepPoppenspeler, Theatermaker
DisciplinePoppenspel
TrefwoordenBeeldend theater
 Website

Biografie

Meike van den Akker (1978) is een Nederlands poppenspeelster en theatermaakster. Zij volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Na deze studie specialiseerde zij zich via masterclasses en workshops in o.a. Bialystok (Polen) en Parijs in poppenanimatie en -spel.

Ze werkte o.a. mee aan ‘Poppentje on Tour’ en ‘Poppouri’ (Speeltheater Holland) ‘Hedenavond Again Vaudeville in de Rode Bioscoop’ ‘Move Trek’ (Krisztina de Châtel Dimenzie) ‘Comment réussir dans la Vie’ (Objectentheater TAM TAM).

Met Theatergroep Winterberg maakte ze in 2004 ‘De Wolkenfabriek’ (samen met Marlyn Coetsier) object- en poppentheater voor volwassenen en ‘Brave Augurki’. In gezelschappen en solo was ze onder andere te zien in o.a. ‘Loer‘ i.s.m. Lies van Tuijl (minitheater in een gigantische lampenkap) ‘De dag dat ik verdwaalde’ van theatergroep Flagrant (kindervoorstelling op locatie met poppen) ‘Rare Vogels’ (absurdistische basisschoolvoorstelling) ‘Troost’ ‘Het lelijke jonge eendje‘ van Poppentheater Virga Lipman en recentelijk ‘Een Roodkapje‘.

Zie verder het profiel op haar website

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het ontwerpen, maken en bespelen van poppen Akker|fotografie]]

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent

Bronnen