Meest gestelde vragen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
'''WERK IN UITVOERING''' Nieuwe tekst wordt opgemaakt op [[Help: Introductie]]

De Theaterencyclopedie is het platform voor theaterliefhebbers en professionals waar zij feiten en achtergrondinformatie over het Nederlands theater van vroeger en nu kunnen vinden. De ruggengraat van de encyclopedie is de databank van Theater Instituut Nederland waarin gegevens van alle premières van professionele theater- en dansvoorstellingen in Nederland verzameld worden. Deze basisgegevens worden een keer per dag geautomatiseerd aan de Theaterencyclopedie doorgegeven.

De opzet van de Theaterencyclopedie baseert zich op het Wikipedia principe. Dit betekent dat iedereen er verder zelf informatie, beeld en geluidsmateriaal aan kan toevoegen en/of bewerken.

Op deze hulppagina's worden de meest gestelde vragen over (het werken in) de wiki beantwoord.

Bekijk ook de basisregels voor het werken in de Theaterencyclopedie.


Over de wiki


Aanmaken en bewerken van pagina's

De theaterencyclopedie bevat vier soorten speciale pagina's: personen, producenten, producties en locaties. Deze pagina's beginnen met een formulier. De formulieren worden deels ingevuld vanuit de Productiedatabase achter de theaterencyclopedie. De vooral ingevulde velden kunt u doorgaans niet wijzigen.Bestanden, plaatjes, filmpjes toevoegenMeer informatie over het bewerken van een wiki

  • Uitgebreide informatie over het bewerken van een wiki is ook te vinden op Wikipedia, die op dezelfde manier werkt.