De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Meekers is de naam van een dans- en theatergezelschap dat in 1992 werd opgericht opgericht en sindsdien geleid door de Amerikaans/Nederlandse choreograaf Arthur Rosenfeld. Het gezelschap is gevestigd in Rotterdam.

Vanaf seizoen 2013/2014 is Maas (voluit: Maas Theater en Dans) het nieuwe gezelschap van de makers van MEEKERS, Siberia en Max., onder artistieke leiding van Moniek Merkx.

Het gezelschap, ook wel genoemd Meekers Uitgesproken Dans, maakte dansvoorstellingen die altijd iets te zeggen hadden. Rosenfeld staat bekend voor zijn talent om serieuze onderwerpen met sprankelende relativerende humor te kunnen brengen.

De meeste voorstellingen waren simpelweg voor iedereen: kinderen, volwassenen, kunstliefhebbers en cultuurbarbaren. Het zijn dynamische, resolute voorstellingen met een sterk gevoel voor ritme en structuur. De veelzijdigheid van de voorstellingen maakte ze zowel geschikt voor degenen die normaal niet van dans houden als voor de echte dansfanaten.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die door het gezelschap t/m seizoen 2012/2013 in première zijn gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Idem de voorstellingen onder de naam Meekers Uitgesproken Dans

Bronnen