Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamMax Wagener
Geboortedatum16 juni 1928
Geboorteplaats Rotterdam
Overlijdensdatum1 november 1996
Overlijdensplaats Rotterdam
BeroepAuteur, Journalist, Bestuurder
DisciplineToneel, dans
Externe databases:
VIAF

Max Wagener was de eerste directeur van de Nederlandse Vereniging van Toneelgezelschappen (van 1959-1968) en gaf twintig jaar (tot 1980) leiding aan het Nederlands Centrum van het Internationaal Theater Instituut, de Afdeling Internationale Zaken van het Nederlands Theater Instituut. In deze functie trad hij geregeld op als bestuurlijk stimulator van nieuwe ontwikkelingen in het theaterbestel. Als voorbeeld hiervan mag zijn betrokkenheid bij de oprichting van het Werkteater genoemd worden en de promotie van het internationale (experimentele) studententheater (STUTOFES).

Van 1980 tot 1986 was Wagener zakelijk leider van het Werkcentrum Dans, de huidige De Rotterdamse Dansgroep. Wagener werd wegens zijn grote verdiensten voor de cultuur door de stad Rotterdam onderscheiden met de Erasmusspeld.


Max Wagener heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Max Wagener heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Max Wagener heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De kale zangeres Uitvoerende Toneelwerkgroep Experiment XIJZ 1954/1955 16 december 1954 Jos van Loon
Het hart van de tijd Uitvoerende Toneelwerkgroep Experiment XIJZ 1954/1955 16 december 1954 Jos van Loon

Bronnen

references/>