De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Marombo

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

VVLogohome.jpg

Informatie

Voorstelling Marombo (2011) staat aan de wieg van het ontstaan van Danscollectief Art Lab (2001). Deze voorstelling komt tot stand uit de culturele uitwisseling tussen de stichtingen Caribbean Centre (Suriname) en Open Ateliers voor Kunstenaars (Curaçao).

Marombo is het verhaal van – en over Suriname, dat in het licht van 25 november, Srefidensi (onafhankelijkheidsdag), wordt gepresenteerd aan jongeren en volwassen met als doel bekendheid te geven aan de Surinaamse cultuur.

Marombo is bewegingstheater waarin de spelers teruggaan in de tijd en op zoek naar het verhaal van Marombo, het Rain Forest lied van de Amazone, een danslied met kosmische zang, van vóór de tijd toen 'alles één was, alles bewoog zonder ophouden, zonder onderbreking en er geen antwoorden waren op wat, hoe, waarvoor en wanneer. Marombo maakt van de klanken uit de vele drums, groot en klein, uit het Tropisch Regenwoud en de wateren van de Amazone en de vele culturen tot een harmonisch geheel.'

  • Dansers: Liberta Wijngaarde, Barbera Oppenheimer, Pamela Joeroeja, Vanessa Brunst, Arindi Mertosetiko- Kidjo, Derrick Wolf, Rohiet Tjon Poen Gi, Herman Tojo, Kevin Thompson en Renuka Bihari.
  • Muzikanten:Fabian Woodley (Apintidrum), Lionel Mertosetiko (Terbang, Angklung, Kendang), Roy Rajendre Raghoe (Tablah)
  • Artistiek - en productieteam: Kavita Ramphal (Choreografie, Coaching en Productie)