De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamMarlyn Coetsier
BeroepTheatermaker, Poppenspeler
DisciplineToneel
 Website

Biografie

Marlyn Coetsier is beeldendtheatermaker, actrice, poppenbouwer, workshop docent en artistiek leider van Tg. Winterberg of voluit: Theatergroep Meneer Winterberg

In 2002 rondde zij haar opleiding af als actrice aan de Toneelschool te Arnhem]] ( ArtEZ hogeschool voor de kunsten]]. Zij studeerde poppen- en objecttheater aan de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch in Berlijn en volgde daarna lessen aan de Skolna theatralna te Bialystok in Polen. In 2003 richtte zij Tg. Winterberg op.

Als theatermaker en actrice speelde Marlyn Coetsier o.a. bij Theater Artemis, Theater Gnaffel, Theater Terra, Het Laagland, Theatergroep Kwatta , Virga Lipman, Hotel Modern en de Nationale Reisopera. De voorstelling Tante Patent van Firma Rieks Swarte waar Coetsier in speelde, werd genomineerd voor De Gouden Krekel 2008.

Met haar handpop Harrie Harses was zij te zien bij De Wereld Draait Door en op vele festivals (oa. Oerol en de Karavaan). Zij bespeelde de poppen in de tv programma’s Verre Verwanten (Teleac NOT), Tita tovenaar (AVRO) en Sprookjes van Tante Pit (VPRO),afleveringen voor Sesamstraat met LEJO. Coetsier bespeelde haar poppen in Unilever, HIVOS & diverse Ziggo reclames en een aflevering over poppentheater in Het Klokhuis. Ook coachte zij Lenette van Dongen in het bespelen van het poppenjurylid ‘Miss Izzy’ tijdens Popster (Talpa).

Met Tg. Winterberg maakte zij de afgelopen 10 jaar de voorstellingen: Brave Augurki, De Wolkenfabriek, Met frisse moed, Winterberg Kust, Alice in een wonderlijk land, Danke für die Badehose, Hysteria, Ellis island, Op een klein stationnetje, De jazzbarones en In de maneschijn.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen met een mimografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het ontwerpen, maken en bespelen van poppen

Bronnen