De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamMarleen van der Loo
Geboren2 januari 1970
Eindhoven
BeroepMusicalster, Zanger, Acteur, Danser

Biografie

Marleen van der Loo (Eindhoven, 2 januari 1970) is een Nederlandse zangeres, danseres en actrice. Ze studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling jazz/theater en showmusicaldans. Kreeg zanglessen van o.a. Leon van Leeuwenberg en Maria Rondèl. Heeft musicalworkshops in Wenen gevolgd van James Sbano en Steve Barton en acteerlessen van o.a. Petra Laseur en Tom de Ket. Marleen is bij het Nederlandse publiek bekend door de vele rollen die zij in diverse musicals speelde. Ook in Duitsland en Oostenrijk vertolkte ze diverse rollen.

Ze was in 2007 te zien bij de AVRO in het programma Op zoek naar Evita waar ze een gooi deed naar de hoofdrol in de musical Evita. Uiteindelijk behaalde ze de vierde plaats.

Van der Loo is op 7 juli 1998 getrouwd met Jeroen Phaff, een musicalacteur. In november 2008 is hun kind geboren: Liene Teuntje.


Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Marleen van der Loo

Film

TV

  • Op zoek naar Evita, de nationale zoektocht naar de vrouw die de titelrol van Evita mag spelen in de gelijknamige musical.
  • TopStars, jeugdsoap, als de gemene Marie-France, de moeder van Bo (Noi Pakon)
  • Diverse tekenfilms waaronder: Ratjetoe in Parijs, The Rugrats Go Wild, Zoostraat 64, Jimmy Neutron, Mijn Dierenplank, Flint the Time Detective, As Told by Ginger.
  • Diverse tv-reclames waaronder: DA-drogist, Taksi Tintel, Yakult, Edah, Lassie-rijst.

Overig

Zong in de close-harmony groep Route 66. Ook was zij te zien in Warner Bros Movieworld als country and western zangeres. Ze deed mee aan On The Air, de eerste theatershow van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht (o.a. Marlene Dietrich) in 1995.

Prijzen In 2005 werd Van der Loo genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor "Beste Vrouwelijke Bijrol" voor haar rol als Irene Molloy in Hello Dolly. Verder won ze in 1998 in Wenen een publieksprijs voor haar rol als Sarah in de musical Tanz der Vampire.

In 2009 werd Van der Loo genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor "Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical" voor haar rol als "Vi Moore" in Footloose.

Trivia


Bronnen