De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Mark Timmer is een Nederlandse regisseur, dramaturg en auteur. Tijdens studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam was Mark Timmer aktief als trombonist in verschillende jazz-, pop-,en muziektheater groepen (o.a. STAMPEI, LIST, THE MUZ en 5 SLAG 1 WIJD). Via de muziek is hij in het theatervak beland en in 1982 afgestudeerd aan de Toneelschool, Amsterdam (regie).

Hij was werkzaam als freelance theaterregisseur bij verschillende theatergroepen (o.a. Stichting FACT, Toneelgroep Baal, De Zaak, Het Zuidelijk Toneel, RO Theater, Het Vervolg, Toneelgroep De Appel, Theater van het Oosten, Tryater, Holland Festival, Theatergroep Wederzijds, Bos Theaterproducties). Vanwege de muzikale achtergrond heeft hij veel muziektheater gemaakt.

Voorts geregisseerd voor de televisie – drie theaterregistraties, twaalf single-plays, een zevendelige serie, een vierdelige serie en een zesdelige serie (voor de VPRO, VARA en NPS).

Sinds 1995 actief als scenarioschrijver. Geproduceerd tot nu toe: een single play (“Blindganger” VARA), een zevendelige comedy serie (“Begraven” VPRO, samen met Tom de Ket), drie delen van een politie serie (“Ernstige Delicten” VARA) en twee toneelstukken. Een half jaar op het Binger Instituut scenario schrijf workshop gevolgd.

De laatste paar jaar verschillende documentaires in de derde wereld gedraaid.

Regelmatige gastdocent op de Toneelacademie Maastricht. En als speldocent verbonden aan de Jeker Studio Masterclass voor operazangers.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor het licht

Bronnen