De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamMarinke Eijgenraam
Geboren1987
BeroepDanser, Mimespeler, Choreograaf
DisciplineDans, Mime
TrefwoordenStraattheater, Moderne dans


Biografie

Marinke Eijgenraam studeerde in 2009 af aan de opleiding Moderne Theaterdans, Theaterschool, AHK. Na haar afstuderen werd ze mede-oprichtster van het collectief Tragic Trio waarmee ze danstheater op straat en locatie produceerde. Hiernaast speelde ze in haar begin jaren in voorstellingen voor de jeugd waaronder 'Panama' van Andreas Denk / Plan-D en 'het Pijnparadijs' van Wies Merkx, voormalig Merkx en Dansers, en in randprogrammering 'Trip into Darkness' van Aya.

De afgelopen jaren werkte ze als performer veelvuldig voor Boukje Schweigman / Schweigman& in de voorstellingen: Wiek, Zweep, Spiegel, de solo Benen en Tussen in 'Het Universum', en de korte dansfilm 'Val' in de serie Point Taken, Cinedans. Ook in de korte dansfilm 'Hypnagogia', choreografie Muhannad Rasheed regie Frank Scheffer, en de film 'Nol King Ruter', choreografie Suzy Blok, regie Noud Heerkens, speelde zij een rol.

Bij gezelschap Vloeistof dans speelt ze in de voorstelling 'Dood op de boot' die in het zomerseizoen 2014 - 2016 tourt.

In september 2013 startte zij aan de Mime Opleiding Amsterdam, Theaterschool AHK, die zij verkort in juli 2016 afrondt. Gedurende haar afstudeerjaar regisseerde zij de voorstelling 'Sterveling' en 'Ontheemd'.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Externe Links

Bronnen