De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Madam van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink

Tekst: Annie M.G. Schmidt

Muziek: Harry Bannink

Lancelot Nederlandse Theaterprodukties BV

Seizoen: 1980/81

Trefwoorden: Musical, Komedie, Nederland

Regie: Paddy Stone

Productie: John de Crane, Patrick Theunisse

Choreografie: Paddy Stone

Kostuums: Victor van Maarsen

Decorontwerp: Victor van Maarsen

Uitvoering muziek: Dick van der Stoep, Ton Rossen, Peter van Hintum, Gerrit ter Braak

Gedirigeerd door: Dick van der Stoep

Uitvoerenden: Conny Stuart, Ton Kuijl, Trudy Labij, Winnifred Bosboom, Tonnie Dekker, Mathilde Verhaar, Cisca Beaudoux, Pamela Teves, Thea Engelen, Anne van Weerde, Mendel de Boer, Jan Willem Ruijter, Tom van Rij

Over deze voorstelling

De musical Madam ging in 1981 in premiere. Annie vatte Madam als volgt samen: “Een sekshuis vlak naast een feministenhuis. Ruzie tussen die twee panden. Eén van de prostituees loopt met een paar collega's over naar de feministen. Gezamenlijk proberen ze door een actie het sekshuis en de Madam ten val te brengen, wat bijna lukt.”. Spelers zijn Conny Stuart, Trudy Labij, Ton Kuyl, Winnifred Bosboom.

Script

ZO-100-I-56 0001.jpg ZO-100-I-56 0002.jpg

De eerste twee pagina's van de eerste versie van het script van Madam. Herkomst: Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TiN), signatuur ZO 100-I-56. (Afkomstig uit het Archief John de Crane). Dit script wordt niet uitgeleend. Scans van dit script zijn alleen voor onderzoek of privé-studie ter inzage bij de Bijzondere Collecties UvA. Een verzoek tot raadpleging van de scans van dit script kunt U indienen bij de Conservator uitvoerende kunsten.

Een overzicht van de scripts in de Theatercollectie vindt u in de Vintage catalogus.

Voor de opvoeringsrechten van de musicals, toneelstukken, en ander theaterstukken van Annie M.G. Schmidt, kan men zich wenden tot de Toneelcentrale te Gouda.

Bronnen