Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


MATZER LUI voorkantLR.jpg


fotografie: Karin Jonkers

TitelLui
Ondertitel(De zeven zonden)
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineToneel
OnderwerpSolotoneel, Nederland
Premièredatum9 augustus 2014
Seizoen2014/2015, 2015/2016, 2016/2017
LocatieOp locatie

Ik weet niet hoe dat zit met kinderen. Wat ze in je leven komen doen. Ik weet überhaupt niet hoe dingen zitten. En wie het wel denkt te weten raaskalt, heb ik gemerkt.

Verhaal

Hoe help je je kind op weg in het leven? Hoe zorg je ervoor dat het het juiste spoor kiest? Lui is een ontroerende vertelling over de levensloop van een ouder en zijn kind. Geschreven door meesterverteller Peter De Graef, legt acteur Jur van der Lecq in Lui op liefdevolle manier het kleine én het grote in het leven bloot.

Context

Lui maakt deel uit van MATZER over de vloer; een groeiende collectie korte voorstellingen, welke zijn geschikt voor velerlei locaties en gelegenheden. Iedere voorstelling past zowel in een ruime gangkast als in een theaterzaal en kan in het Nederlands of in het Engels worden gespeeld.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


        Bronnen