De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

804-3704-LouiseKorthals Vlieguur fotoAstridVerhoef drukwerk.jpg


Louise Korthals in Vlieguur, 2012.

NaamLouise Korthals
Geboren9 juli 1984
Deventer
BeroepCabaretier
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Louise Korthals (1984) is cabaretière en zangeres. In haar voorstellingen verweeft ze poëtische liedjes met spitsvondige en aanstekelijke observaties. Meestal kan ze het niet laten daar nog wat filosofie en temperament aan toe te voegen, dan heeft u geluk.

Na een studie sociologie en de nodige dosis filosofie ging zij in 2007 naar de Koningstheaterakademie, academie voor kleinkunst en cabaret in ’s-Hertogenbosch, waar zij in 2010 afstudeerde met een eigen programma.

In 2011 won Louise het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar kleinkunstprogramma ‘Het Absolute Einde’. De vakjury schreef hierover: ‘Louise is een indrukwekkende theatermaakster met een ontegenzeglijke noodzaak om op het podium te staan. Zij is als een vis in het water in het theater en heeft de zaal in haar macht.’ Hierna sloot zij zich aan bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau..

Op 17 november 2012 ging zij in premiere met haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’, wat prachtige recensies ontving in de media en overweldigend mooie reacties van het publiek. Gedurende seizoen 2012-2013 tourt zij met ‘Vlieguur’ langs de Nederlandse theaters samen met pianist Erik Verwey.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Zie ook wikipedia

Bronnen