De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamLouis Dusée
Volledige naamLudovicus Wilhelmus Hubertus Dusée
Geboren9 februari 1930
Tilburg
Overleden6 augustus 1999
Amsterdam
BeroepTekstschrijver, Zanger
TrefwoordenCabaret, Revue
IMDb-profiel


http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xx90893.0016-2&b=400

V.l.n.r. Joop Doderer, Lucie Mol, Louis Dusée, Emmy Arbous, Wim Sonneveld, Conny Stuart, Paul Deen, Karin Larsen in In den winckel van Sinckel, Cabaret Wim Sonneveld, 1953. Foto: Max Koot. Collectie TIN.

Biografie

Louis Dusée (1930 - 1999) was een revueartiest en tekstschrijver. Hij kreeg zijn opleiding aan het muzieklyceum en debuteerde al vroeg als zanger bij het orkest van Piet van Dijk. Van 1952 tot 1954 werkte hij bij het cabaret van Wim Sonneveld. Na enkele jaren van losse optredens kwam hij in 1962 terecht bij de Sleeswijk Revue. Daar was hij niet alleen actief als uitvoerend artiest van liedjes en sketches, maar schreef hij ook teksten voor Snip en Snap.

Louis Dusée schreef daarnaast teksten voor Tonny Huurdeman, Robert Paul, Wim Sonnneveld, André van Duin, De Mounties en vele anderen.

Nadat de Sleeswijk-revue stopte werd Louis Dusée producer van de radioprogramma's Raad een lied (of niet) en Coulissen. In 1989 werd hij geveld door een beroerte. Louis Dusée werd 69 jaar.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de vertaling

Idem voor de productie

Externe Links

  • website van De Nederlandse Stichting van Volkstoneel tot Musical en andere theaterkunsten.

Bronnen