De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Lotte de Beer Is een Nederlandse regisseuse. Na haar afstuuren in 2009 aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontving ze de Ton Lutz Prijs voor het grootste regietalent voor Hauptling Abendwind/Vent du Soir van Offenbach. Als regieassistente deed ze vier grote producties bij De Nederlandse Opera waarvan twee samen met Pierre Audi, en een bij De Nieuwe Opera Academie met Javier Lopez Pinon. Als zelfstandig regisseur ensceneerde ze veel producties in festivals en maakte ze vorig jaar bij productiehuis Korzo de opera Clara S van Nicoleta Chatzapoulu. In 2006 werkte ze intensief samen met de gevierde Duitse operaregisseur Peter Konwitschny, die haar uitnodigde voor een mentoraat.

In mei 2009 regisseerde Lotte de Beer de voorstelling Are you our daughter? in het Kameropera Festival in Zwolle. Het was een muzikale hervertelling van Shakespeare's King Lear met nieuw gecomponeerde muziek van Nicoleta Chatzopoulou. Lotte de Beer regisseerde in 2009 Penthesilea bij het Kameroperahuis, een voorstelling die in het seizoen 2010-2011 hernomen wordt in de serie Club Opera.

Inmiddels regisseerde zij bij verschillende operahuizen, zoals o.a in Leipzig en Wenen. Verder La Bohème van Bizet en Cosi fan Tutte van Mozart in het kader van Het Grachtenfestival in Amsterdam.

In april 2015 won Lotte de Beer de prestigieuze prijs voor ‘beste nieuwkomer’ op de International Opera Awards in het Londense Savoy Theatre. In 2018 ontving zij de ‘Distinguished Artist Award’ van internationaal netwerk ISPA

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen met een mimografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Overig

  • 2009 Winnaar van de Ton Lutz Prijs voor de regie van Hauptling Abendwind

Externe Links

Bronnen