In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Vastlegging

   Informatie

   Lopen

   Stichting Dansproduktie

   Seizoen: 1979/80 (Try-outs vanaf 14/06/1979)

   Trefwoorden: Moderne dans

   Choreografie: Truus Bronkhorst, Pauline Daniëls, Bianca van Dillen, Patrice Kennedy,Margie Smit

   Kostuums: Leonne Hendriksen

   Muziek: Henk van der Meulen

   Film: Floor Peters

   Uitvoerenden: Pauline Daniëls, Bianca van Dillen, Truus Bronkhorst, Patrice Kennedy, Margie Smit

   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur, 21 minuten. Opname van de voorstelling uit 1980. Collectie TIN.

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Over deze voorstelling

   Lopen, Stichting Dansproduktie, 1979. Patrice Kennedy, Margie Smit, Pauline Daniëls, Truus Bronkhorst, Bianca van Dillen. Foto: Gerda van der Veen. Collectie TIN. Lopen, Stichting Dansproduktie, 1979. Pauline Daniëls en Bianca van Dillen. Foto: Bob van Dantzig. Collectie TIN.

   De invloed van Bianca van Dillen en de Stichting Dansproduktie op de ontwikkeling van de Nederlandse moderne dans wordt door velen als zeer groot beschouwd. De Stichting Dansproduktie wist een eminente plaats in te nemen binnen de Nederlandse theaterdans. Stichting Dansproduktie (opgericht in 1977) was één van de eerste Nederlandse dansgroepen die zich uitsluitend op het creëren van moderne dans (i.h.b. Cunninghamtechniek en-stijl) toelegde. Dansproduktie was een collectief werkverband van moderne dansers en choreografen. Van de dansers werd naast een hoog danstechnisch niveau, een sterke persoonlijkheid gevraagd.

   Op basis van urenlange loopervaringen bouwden de choreografen met componist Henk van der Meulen de compositie "Lopen" op, waarin zij zich letterlijk en figuurlijk binnenste buiten keren in een vermoeiende en indringende uitputtingsslag met zichzelf en elkaar (bron: Evan van Schaik, Op gespannen voet, 1981).

   Bronnen