De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamLizet van Beek
BeroepZanger, Theatermaker
DisciplineMuziektheater
 Website

Biografie

Lizet van Beek is een Nederlandse zangeres en theatermaker/producent. Zij studeerde klassieke solozang aan het Brabants Conservatorium Tilburg (1985-1991) en vervolgde haar zangstudie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen (1991-1993). Voorafgaand aan deze studies was Lizet van 1977 tot 1984 verbonden aan Stichting R.K. de Veulpoepers, alwaar zij optrad als zangeres in de gelijknamige band, oprichtster en speler was in het kindertheater van het gezelschap en lid van de Fanfare van de Eeuwigdurende Bijstand.

In 1984 was zij medeoprichter van 'De Stijle Wandt' en toerde 2 seizoenen met dit gezelschap door Nederland en Belgie; o.m. als onderdeel van Theaterfestival Boulevard of Broken Dreams. Na het behalen van het conservatorium diploma vertolkte zij vele malen solistenrollen in het klassieke- en moderne repertoire, trad op in opera's, musicals en recitals. Werkte als gast-soliste samen met o.a. Het Noord Nederlands Orkest, Het Van Kemenade Quintet, Close-Act, Ines Arubla/ Nico Langenhuizen, DJ Tiësto, Jacques Palinx, 3ONS, Musicalgezelschap BOEMS, Het Skomorovsky Orchestra, Harmonie Concordia e.v.a. Samen met celliste Jacqueline Hamelink vormde zij het duo 'Una'.

Van 2004 t/m 2006 maakte zij deel uit van het Spaanse, uit Barcelona afkomstige, theatergezelschap "Sémola" in de voorstelling 'Centvinticinc', waarmee een tournee door Europa werd gemaakt. Zij zong en speelde bijna 15 jaar lang in diverse produkties van Theater Vandenbulck, ondermeer in 4 van hun kinderopera's. (Beren Beren, Baba Jaga, De Vuurvogel en de Rode Schoentjes). Sinds 1994 maakt zij deel uit van het trio "Het Verdriet van Tilburg', later "The Voice Femails" genaamd. Vanaf 1985 tot heden vormt zij een duo met pianiste Doré van Deijck onder de naam Les Enfants du Paradis.

Lizet is 7 jaar als zangpedagoge verbonden geweest aan de Vrije Muziekacademie te Zeist en is momenteel werkzaam aan de Muziekschool van Nieuwe Veste te Breda. Sinds 2007 maakt zij ook deel uit van het vaste team van ‘De Kunst BV’ (multimediale producties) en leidt hier de afdeling ‘speciale projecten’:. Haar functie hier is het bedenken van theaterconcepten; schrijven, produceren en regisseren van theaterproducties veelal i.s.m. uitgevers van kinderboeken.

Vanaf 2004 bestaat haar eigen productiehuis De Blauwe Hond, waarin ze zich voornamelijk toelegt op het ontwikkelen en spelen van kleinschalige opera-projecten zoals De Kleine Scala: Opera uit een jurk, de familieopera Orfeo & Euridice en de vertel-opera Carmen.

Met De Kleine Scala, Opera uit een jurk treedt zij, behalve in Nederland, op in diverse landen zoals Italië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, België,Frankrijk en Spanje.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Bronnen