Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamLilly Nöggerath - Alscher
Volledige naamCaecilia Eleonora Nöggerath (geboren Alscher)
Geboortedatum22 november 1877
Overlijdensdatumfebruari 1938
Overlijdensplaats Eze-sur-Mer (Fr)
BeroepZangeres, Soubrette, Theaterdirecteur, Costumière, Regisseur
DisciplineRevue

LILY ALSCHER — zoals mevr. Nöggerath's meisjesnaam is — werd dichtbij Wenen geboren. Vier dochtertjes uit het gezin Alscher, alle vier knap met goede stemmen, werden naar een zang-onderwijzer gestuurd. Toen zij voldoende voorderingen hadden gemaakt, vereenigde de vier dochtertjes zich tot een kwartet, het "Rhonsdorf-Quartett" , en traden al snel in alle grote variété-theaters op. In Rusland, Italië en op een goede dag in 1900 ook in het Flora-theater te Amsterdam, waar de directeur Anton Nöggerath op slag op de mooie Lily verliefd werd. Zij trouwden en dat werd eigenlijk de aanleiding dat het "Khonsdorf-Quartett" tot de geschiedenis ging behoren. Lily Nöggerath ging eerst met haar echtgenoot samenwerken en na diens dood in 1908 nam ze zelf de teugels in handen van het Theater Variété Flora in de Amstelstraat. En later opende ze met Antons oudste zoon Anton Nöggerath jr. ook de Flora te Den Haag. Toen Lily Nöggerath zich in 1922 uit de zaken terugtrok vestigde zij zich aan de Franse Riviera — niet lang daarna brandde het Flora-theater af.

Moeder van danser Alfred Stroganoff, die ze samen met Anton Nöggerath kreeg.


Lilly Nöggerath - Alscher heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Lilly Nöggerath - Alscher heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Lilly Nöggerath - Alscher heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Loop naar den duivel! Kostuums Flora Gezelschap 1914/1915 16 maart 1915 Leon Boedels
't Proefkonijn Kostuums Nederlandsch Operette Gezelschap 1915/1916 16 oktober 1915 Leon Boedels