De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Biografie

De Amerikaanse Laurel Benedict was als danser in de solistenrangen verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1975 tot en met 1984; vanaf 1977 als soliste. Zij danste eerder en voorafgaand aan haar engagement bij HNB bij de balletgezelschappen onder leiding van John Neumeier in Frankfurt en Hamburg. Daarvoor had zij gedanst bij de voorloper van het het huidige San Diego Ballet in de VS. Na haar vertrek bij HNB, danste Laurel Benedict nog als gastsolist tegelijl bij het ballet van de opera te Düsseldorf en bij dat van de Deutsche Oper am Rhein en de laatste drie jaar van haar dansersloopbaan , die zij in 1987 beëindigde bij Münchner Gärtnerplatz Theater. Zij danste in haar loopbaan alle grote rollen in het klassieke repertoire, maar ook talrijke moderne werken o.a. van John Neumeier, Peter Martins, John Taras en Georges Balanchine.

In 1991 richtte zij samen met balletmeester en leraar Heinz Manniegel, de Balletschule Bendict-Manniegel te München op. Hieruit ontstond in 2002 een balletgezelschap Opus M en later B&M Dance Company genaamd.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Laurel Benedict

Film

TV

Overig

Trivia

Laurel Benedict is getrouwd met collega danser, balletmeester en leraar Heinz Manniegel , die in de jaren 1976 tot met 1981 eveneens bij HNB in dienst was.

Externe Links

==Bronnen==