De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamLaure Dever
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Laure Dever en Laura Vanborm zijn de dansers/choreografen achter LaLa en maken samen onbevangen, ironische, en tegelijk humoristische choreografieën. Vertrekpunt voor Laura en Laure zijn beelden; fotografie, architectuur, film. In hun voorstellingen zijn vrije interpretaties van deze inspiratiebronnen terug te vinden. De danstaal is fragiel, krachtig, humoristisch en ironisch, wars van alle grote woorden en clichés.

Het tweetal studeerde in 2004 af aan de Fontys Dansacademie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, alwaar nog in de studieperiode LaLa#1 ontstond. In de gelauwerde voorstelling LaLa#3: Cocomotel (2006) waren ze nog met zijn tweeën, bij LaLa#4: bubbleissues krijgt het duo versterking van danser Seppe Baeyens.

Laure danste eerder bij Einat Tuchman en Kate Olsen. Voor het Tweetakt festival maakte LaLa de voorstellingen LaLavabo (2007) en Plalastic (2009). Laure toonde haar solo Mourningbox tijdens Het Fabriek en Festival CEMENT 2010. Op dit festival toonde Laura ook twee korte dansfilms waarin de beweging in water en lucht centraal staat.

LaLa is in seizoen 2010/2011 genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2011.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem voor het audiovisueel ontwerp

Idem als uitvoerende dans

Bronnen