Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Affiche Lang en gelukkig - RO Theater - 2007-11-24.jpg

TitelLang en gelukkig
ProducentRO Theater
DisciplineToneel
OnderwerpNederland, Jeugdtheater, Musical
Premièredatum24 november 2007
Seizoen2007/2008, 2008/2009, 2010/2011, 2013/2014
LocatieRotterdamse Schouwburg, Rotterdam
OpmerkingenDe rol De goede maar vergeetachtige fee wordt door beide personen uitgevoerd.

Bron: Theatercollectie (Adlib)

Verhaal

Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzussen Paris en Hilton (gespeeld door Gijs Naber en Alex Klaasen), Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.

Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal. Het publiek in de zaal hoeft allesbehalve stil te zijn: jong én oud mag meezingen, de helden op het toneel waarschuwen voor dreigend gevaar ("Kijk uit, achter je!") of eindeloos kibbelen met gemene snoodaards...

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.


   Video

   Remko Vrijdag en Sylvia Poorta zongen het nummer Poëzie uit de musical "Lang en Gelukkig" tijdens de Musical Awards 2013.

   Externe Links

   Bronnen