Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


L'enlèvement d'Europe is de eerste korte opera uit zijn serie genaamd opéras minute op een libretto van Henri Hoppenot. De overige delen zijn getiteld: L'abandon d'Ariane en La Délivrance de Thésée.

Wereldpremière: 17 juli 1927, Stadthaus, Baden-Baden.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Thomas Oliemans (Agénor)
Sinan Vural (Choeur des soldats-Laboureurs)
Ricardo Prada (Jupiter-Taurin)
Marike Verbeek (Europe)
Inga Schneider (Choeur des maîtresses-servantes)
Liesbeth van der Loop (Choeur des maîtresses-servantes)
Teele Jöks (Choeur des maîtresses-servantes)
François Soons (Choeur des soldats-Laboureurs)
Sinan Vural (Choeur des soldats-Laboureurs)
Tido Visser (Choeur des soldats-Laboureurs)


    Muzikale uitvoering: Nuno Malajuwara, Carmen Escorihuela Calvo, Anissa Tai, Jeanneke Biessen, Karin Fierloos, Arno van de Wiel, Rik Elstgeest, Alex Demchenko, Angèle van Es, Alfredo Ardanaz Larrea, René Alkema, Marie-Christine Goergen, Roland Lukovicky, Eyel Streett, Mariëlle Castelein, Thijs Homveld en Bo Koek


    Bronnen