Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


L'abandon d'Ariane is de tweede korte opera van Darius Milhaud die behoort tot een serie van korte opera's genaamd opéras minute, op een libretto van Henri Hoppenot. De overige delen zijn getiteld: L'Enlèvement d'Europe en La Délivrance de Thésée.

Wereldpremière: 20 april 1928, Hessisches Staatstheater, Wiesbaden.

Zie verder de door Google uit het Engels naar het Nederlands vertaalde Wikipedia.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Inga Schneider (Ariane)
Marike Verbeek (Phèdre)
François Soons (Thésée)
Sinan Vural (Dionysos)
Ricardo Prada (Choeur des navigateurs naufragés)
Thomas Oliemans (Choeur des navigateurs naufragés)
Tido Visser (Choeur des navigateurs naufragés)
Machteld Vennevertloo (Choeur des bacchantes tziganes)
May-Britt Forsberg (Choeur des bacchantes tziganes)
Teele Jöks (Choeur des bacchantes tziganes)


    Muzikale uitvoering: Nuno Malajuwara, Carmen Escorihuela Calvo, Anissa Tai, Jeanneke Biessen, Karin Fierloos, Arno van de Wiel, Rik Elstgeest, Alex Demchenko, Angèle van Es, Alfredo Ardanaz Larrea, René Alkema, Marie-Christine Goergen, Roland Lukovicky, Eyel Streett, Mariëlle Castelein, Thijs Homveld en Bo Koek

    Bronnen