De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamKyle Boynton
Geboren18 februari 1959
Florida
Overleden11 oktober 1988
Amsterdam
BeroepDanser, Zanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical
VIAF-profiel

Biografie

Kyle Boynton (1959-1988) was een Amerikaanse danser en zanger; hij is dertig jaar geworden. Kyle Boynton studeerde muziek en dans in Florida. Hij werkte daar, voordat hij zich in Nederland vestigde, onder meer bij Alvin Ailey. In ons land trad hij op in de revue van André van Duin en in de musical "Ik Jan Cremer", waarin hij 'de zwarte hond met de roze bek' speelde. Brede bekendheid kreeg hij met zijn optreden in de succesvolle musical "Cats". Hierin vertolkte hij de rol van Snorrescha. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

In 1986 had Kyle een korte carrière als popzanger. Zijn single Let's Get Away From Here bereikte de Tipparade en kort daarna zong hij mee op het nummer Take Care Of Our Children (Don't Drive Drunk), samen met Anita Heilker en Grant & Forsyth.

In maart 1988 acteerde Kyle Boynton naast onder andere Patty Brard in een modespecial van Veronica over de zomermode van dat jaar. Later dat jaar overleed Kyle aan de gevolgen van AIDS.

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen